20 Temmuz 2012 Cuma
ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
2 ADET DOMATES
3 SİVRİBİBER
1 ÇAY BARDAĞI ŞEHRİYE
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
5 SU BARDAĞI SU ( 1 BARDAĞI TAVUK SUYU OLABİLİR)
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
3-4 DAL KIYILMIŞ MAYDANOZ VE ÇEYREK LİMON
YAPILIŞI:
Domateslerrin kabuğunu soyun ve ince ince küp şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeğini çıkarın ve ince ince kıyın. Tencereye sıvı yağı koyun ve domates ve biberi ekleyip iyice sote edin. Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave edin, kaynatın ve şehriyeleri atın. Yarım saat pişirin. Servis yaparken ince kıyılmış maydonoz ve limonu ilave edin.
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
RAMAZAN MENÜLERİ,
ŞEHRİYE ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder