18 Temmuz 2012 Çarşamba

YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ


MALZEMELER

1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
alabildiğince şeker (miktarı kişiden kişiye değişim gösterebilmektedir)
bir miktar fındık
tarçın

YAPILIŞI

1 litre sütün içerisine 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve şeker katılır. Kışık ateşte karıştırılır. Kaynadıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı konur ve malzemeler katılaşmaya başlağından ateşten alıır ve alındıktan sonra da karıştırmaya bir miktar daha devam edilmelidir. Sonra da taslara dökülür soğutulduktan sonra üzerine fındıklar blenderden geçtikten sonra tavukgöğüsünün dökülür ve tarçın da eklendikten sonra servis edilir.


OLDUKÇA PRATİK BİR TATLI
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK, ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.