18 Temmuz 2012 Çarşamba
YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ
MALZEMELER
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
alabildiğince şeker (miktarı kişiden kişiye değişim gösterebilmektedir)
bir miktar fındık
tarçın
YAPILIŞI
1 litre sütün içerisine 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve şeker katılır. Kışık ateşte karıştırılır. Kaynadıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı konur ve malzemeler katılaşmaya başlağından ateşten alıır ve alındıktan sonra da karıştırmaya bir miktar daha devam edilmelidir. Sonra da taslara dökülür soğutulduktan sonra üzerine fındıklar blenderden geçtikten sonra tavukgöğüsünün dökülür ve tarçın da eklendikten sonra servis edilir.
OLDUKÇA PRATİK BİR TATLI YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK, ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
PRATİK TATLILAR,
RAMAZAN MENÜLERİ,
YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder