4 Ağustos 2012 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI


MALZEMELER
5 SU BARDAĞI SU (1 SU BARDAĞU ET VEYA TAVUK SUYU DA OLABİLİR)
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME SALÇA
1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 KİBRİT KUTUSU BÜYÜKLÜĞÜNDE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

YAPILIŞI

Yağı tenmcereye koyup hafifçe ateşte eritin unu ilave edin ve beş dakika kavurun salçalyı ilave edip bir dk daha kavurun ve 5 bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave edin. Pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştırın. Bir taşım yüksek ateşte kaynayın ve 10 dk kısık ateşte pişirin. Servis yaparken kırmızı biber karabiber ve kaşar rendesini de ilave edin

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.