4 Ağustos 2012 Cumartesi

ERZİNCAN ÇORBASI


MALZEMELER
250GR YAĞSIZ DANA KIYMASI
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ADET SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1/2 SU BARDAĞI ERİŞTE
2 DİŞ SARIMSAK
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2 ADET ETSU TABLET
TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI


Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dk pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarımsakları dövüp yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane dökün ve servisinizi yapın

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.