4 Ağustos 2012 Cumartesi

LAHANA SARMASI

MALZEMELER
2 BARDAK HAŞLANMIŞ AMERİKAN PİRİNCİ
7-8 ADET HAŞLANMIŞ LAHANA YAPRAĞI
205 GR. KIYMA
1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
1 ADET KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES
1/2 DEMET DEREOTUNU
1 ADET LİON
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI PASTÖRİZE YOĞURT
1 ŞEKER KAŞIĞI YENİBAHAR VE KARABİBER
YETERİNCE TUZ

YAPILIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotunu pirin domates, yenibahar karabiber ve tuzunu ilave edin ve 5dk daha kavurun. Hazırladığınız olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerletirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dk fırınların Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.