4 Ağustos 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
1 KG PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ADET HAVUÇ
1 ÇAY FİNCANI PİRİNÇ
2 ADET ŞEKER
1/2 LİMON YETERİ KADAR TUZ

YAPILIŞI

Pırasalar yıkanıp ayıklandıktan sonra birer parmak kalınlığında havuçlar ise tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Üzerine yıkanıp ayıklanmış pirinç serpilir. Zeytinyağı ve bir bardak su ilavesi ile yarım saat pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.