8 Ocak 2012 Pazar

Çukulata topları

Çukulata Topları---

Malzemeler--Bir yumurta,2 çorba kaşığı sirke, bir çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı kakao, bir çay bardağı su, bir çay bardağı yoğurt, bir tatlı kaşığı kabartma tozu, aldığı kadar un, kızartmak için sıvı yağ, 100 grm. Bitter çukulata, 2 çorba kaşığı pudra şekeri.

Çukulata toplarının yapılışı-- Derince bir kaba unu alalım ve ortasını açalım,bütün malzemeleri ilave ederek güzel bir hamur yoğuralım.Hamurumuzu 2 saat kadar dinlendirip erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyalım .Diğer tarafta sıvı yağımızı kızdırıp yaptığımız topları kızartalım ve bir kaba alalım.Çikolata benmari usulü eritilir servis ederken kızaran hamurlar çukulataya batırılır ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.