29 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Malzemeleri---- 4 adet ayva, 2 adet orta boy kereviz, 1 adet havuç, bir çay bardağı zeytinyağı, tuz,bir tatlı kaşığı toz şeker, bir limonun suyu ve dereotu.

Zeytinyağlı ayvalı kereviz yapılışı--

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini ve kabuklarını soyupbir tencereye dizelim üzerine yağımızın yarısını ve limon suyumuzun yarısını ilave edelim ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim(çok az su ilave edersek ayvalar daha çabuk yumuşar) Pişen ayvalarıservis tabağına alalım ve soğutalım.

Bir tencerede soğanı kalan yağımızla soteliyelim küp doğranmış havuç ve kerevizi ilave edelimtuzu,şekeri ve kalan limon suyunuda ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Pişen malzemeyi soğutup ayvaların üzerine yerleştirelim üzerine sızma yağ ve dereotu,limon suyuda ilave ederek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.