29 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla

Taze Baklanın mevsimi yaklaştı hatta bazı pazar tezgahlarında bakla gözüktü bile ama bence 2 hafta beklemek daha iyi olur.

Zeytinyağlı taze Bakla--

Malzemeler--Bir kilo Bakla, bir demet taze soğan, 2 adet piyaz doğranmış soğan, bir çorba kaşığı un, bir çay bardağı Zeytinyağı, bir tatlı kaşığı toz şeker, tuz, 2 dal sarımsak, bir havuç, bir demet dereotu, su.

Zeytinyağlı Taze Baklanın yapılışı--

Baklaları yıkayıp ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.Tencereye doğranmış piyaz soğanları koyalımve Zeytinyağ ile soteliyelim üzerine tuzu ve toz şekeri ilave edelim diğer terafta baklaları un ile harmanlıyarak tencereye koyalım üzerine bir bardak su,halka doğranmış havuç,iri doğranmış taze soğanları ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakalım.Pişen baklayı servis tabağına alıp soğumaya bırakalım daha sonra kıyılmış dereotu ve taze sarımsakla birlikte yoğurtla servis edin.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.