Zeytinyağlı Enginar
Enginar Karaciğerin dostu olan yararlı bir sebzedir mevsimi çok yaklaştı hatta bazı pazar tezgahlarında bulunabiliyor.
Malzemeler-- 5 adet ortaboy enginar, 3 ortaboy soğan halka halka doğranacak, 2 su bardağı önceden haşlanarak hazırlanmış garnitür(hazırda alınabilir) havuç,bezelye ve patates küp küp doğrayarak haşlayıp hazırlanır,2 kesme şeker,tuz,bir çay bardağı zeytinyağ,bir demet dereotu,bir limonun suyu.
Zeytinyağlı Enginarın yapılışı-- Enginarlar taç yapraklarından ayıklanır yıkanır limonla ovularak unlu limonlu suya bırakılır bu işlem enginarın kararmaması için yapılır.
Soğanlar tencereye konup yağda sotelenir hazırlanan garnitürler ilave edilir üstünede Enginarlar dizilir tuz ve şeker konur üzerini örtecek kadar su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Kısık ateşte Enginar yumuşayıncaya kadar pişirilir soğuyunca servis tabağına alınır.Tencerede pişen garnitürler kaşık yardımı ile Enginarların göbeğine yerleştirilir vekıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
29 Şubat 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder