13 Mayıs 2012 Pazar

Peynir Tatlısı


Peynir Tatlısı

Malzemeler-- Bir su bardağı un, bir çay bardağı pirinç unu, bir çorba kaşığı irmik, 4 yumurta, bir paket kabartma tozu, bir çay bardağı toz şeker, bir çorba kaşığı tereyağ, Şerbet için-- 2,5 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,bir kaç damla limon suyu.Peynirimizi bir gece önceden suya koyarak tuzunu alıyoruz.

Peynir Tatlısının yapılışı--

Öncelikle Tencereye su,şeker ve limon suyunu ilave ederek şerbetimizi kaynatıp bir kenara soğumaya bırakıyoruz. Tuzu alınmış yağsız peyniri tel süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz.İrmik,yumurta,şeker,kabartma tozu,pirinç unu eritilmiş tereyağ,unu koyup çırpma teli ile iyice çırpalım.

Harcımızı yıldız uç takılmış şanti torbasına doldurup yağlanmış bir fırın tepsisine sıkıyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz sonra üzerine ılık şerbet dökelim üzerine örterek yarım saat bekletip şerbetini çekince servis edelim. hindistancevizi ile süsliyelim.


Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.