20 Temmuz 2012 Cuma
KAŞARLI TAVUK
MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)
1 ADET TAVUK
100 GR YEŞİL SİVRİ BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI ( TERCİHEN MARGARİN)
KAŞAR PEYNİRİ
SÜT
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Diğer yanda iki çorbakaşığı unu, birt çorba kaşığı tereyağı ile karıştırp ateşte hafif sarartıp kavurun, bu karışımöa süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin. Ddilimiş tavuk sos ve ince kıyılmış sivri biberi beraberce karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kaba koyun ve üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün ve peynirler kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
KAŞARLI TAVUK,
KAŞARLI TAVUK TARİFİ,
RAMAZAN MENÜLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder