16 Temmuz 2012 Pazartesi
Krokanlı Dondurma Tarifi
Ramazana özel ev yapımı Krokanlı dondurma tarifi hem pratik hem lezzetli.
MALZEMELER :
-6 Yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 poşet toz krem şanti
-2 su bardağı süt
-100 gr krokan
Krokanlı Dondurma Yapılışı
Yumurtaların sarılarını ayırın. Şekerle çırpın .Aklarını iyice çırparak kar yapın. Ayrı bir yerde krem şantinizi sütle birlikteki kutunun üstündeki tarife göre hazırlayın. Krokanı iri parçalar halinde dövün. Tüm malzemeyi karıştırın. Silikon kabınız yoksa, çukurca bir kabı kenarları dışarı çıkacak şekilde streçle kaplayın. Karıitırdığınız malzemeyi içine dökün. Buzlukta dondurun. Çikolata sosla ya da frumbuaz sosla servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder