16 Temmuz 2012 Pazartesi

Krokanlı Dondurma Tarifi


Ramazana özel ev yapımı Krokanlı dondurma tarifi hem pratik hem lezzetli.

MALZEMELER :

-6 Yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 poşet toz krem şanti
-2 su bardağı süt
-100 gr krokan

Krokanlı Dondurma Yapılışı

Yumurtaların sarılarını ayırın. Şekerle çırpın .Aklarını iyice çırparak kar yapın. Ayrı bir yerde krem şantinizi sütle birlikteki kutunun üstündeki tarife göre hazırlayın. Krokanı iri parçalar halinde dövün. Tüm malzemeyi karıştırın. Silikon kabınız yoksa, çukurca bir kabı kenarları dışarı çıkacak şekilde streçle kaplayın. Karıitırdığınız malzemeyi içine dökün. Buzlukta dondurun. Çikolata sosla ya da frumbuaz sosla servis edin.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.