14 Haziran 2012 Perşembe

Kayısılı İrmik Tatlısı


Kayısılı İrmik Tatlısının Malzemeleri

Bir kilo süt, 8 çorba kaşığı İrmik, bir su bardağı toz şeker, bir çorba kaşığı nişasta, bir kase ku ru kayısı, bir limon kabuğu rendesi, Üzeri için 2 su bardağı kayısı suyu, bir çorba kaşığı nişasta



Kayısılı İrmik tatlısının yapılışı

Tenceremize sütümüzü koyalım içine toz şeker,irmik,nişastayı ilave ederek çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz.İçine önceden ıslatılıp yumuşamış kayısiları küçük küçük doğrayıp limon kabuğu rendesinide ilave ederek,pişirmeye devam ediyoruz.Pişen muhallebi kıvamındaki tatlımızı çift tarafı açık çember biçimindeki kek kalıbını n içine döküyoruz (tabi altına bir tabak yerleştirerek) ve kaşıkla üzerini düzeltiyoruz.

Başka bir tencereye hazır meyve suyunu döküyoruz,üzerine nişasta ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.Sos kıvamını alınca İrmikli muhallebinin üzerine döküyoruz ve üzerini kapatıyoruz.Tatlımız soğuyunca üzerini streç filim ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Soğuk olarak servis edip üzerini kremşanti ile süslüyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.