20 Temmuz 2012 Cuma
MEYVELİ KEK
MALZEMELER
4 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
300 GR MARGARİN, ERİTİLMİŞ
3 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
1 TUTAM TUZ
YAPILIŞI:
Şeker, tuz ve eritilmiş margarini çırpın, yumurta ilave edip un ve diğer malzemeleri katın. Üzerine limon ya da portakal kabuğu rendeleyin, bir kahve fincanı kuru üzüm, portakal ve incir şekerlemesi koyup b,raz ceviz rendesi serpin. 15 dakika harlı, daha sonra 40 dakika normal ateşte pişirip, fırından alın. Üzerine hafif toz şeker serpip, servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
MEYVELİ KEK,
MEYVELİ KEK TARİFİ,
RAMAZAN MENÜLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder