3 Ağustos 2012 Cuma
SOYA SOSLU BAMYA
MALZEMELER
250 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
500 gr. bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı haşlanmış bulgur
1 çorba kaşığı nane
tuz
NOT: Nohutu akşamdan ıslatın. Yemeği yapmaya başlamadan önce haşlayın.
YAPILIŞI:
Margarini tencereye koyun, tavukları, yemeklik doğranmış soğanı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç dakika çevirin, sonra 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın daha sonra nohut ve bulguru ekleyin. 10 dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın. Nane ve limonu ekleyip servis yapın.
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
RAMAZAN MENÜLERİ,
Soya Soslu Bamya Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder