3 Ağustos 2012 Cuma

SOYA SOSLU BAMYA


MALZEMELER
250 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
500 gr. bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı haşlanmış bulgur
1 çorba kaşığı nane
tuz

NOT: Nohutu akşamdan ıslatın. Yemeği yapmaya başlamadan önce haşlayın.

YAPILIŞI:
Margarini tencereye koyun, tavukları, yemeklik doğranmış soğanı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç dakika çevirin, sonra 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın daha sonra nohut ve bulguru ekleyin. 10 dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın. Nane ve limonu ekleyip servis yapın.

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.