3 Ağustos 2012 Cuma

TEREYAĞLI TAZE PATATES


MALZEMELER
1/2 KG. TAZE PATATES
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
1 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ

YAPILIŞI

Tereyağını eritince küpp patatesleri ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte, tencereyi arada sallayarak (25 dk kadar) patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp tuz ve maydanoz serpip ısıtılmış servis tabağına çıkarın. Et veya tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanın.

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.