3 Ağustos 2012 Cuma
KARNABAHAR TAVASI
MALZEMELER
1/2 ORTA BAŞ KARNABAHAR
10 BARDAK SU
1/2 LİMONUN SUYU
1 KAHVE FİNCANI RENDE KAŞAR
1 YUMURTA
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
250 GRAM YOĞURT
YARIM BARDAK AYÇİÇEĞİ YAĞI
2 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI
Bir tencereye 10 bardak su yarım limonun suyu ile 1,5 çorba kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakın. Kök ve yaprak ayıklanmış karnabaharu hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 15-17 dk haşlayın. Az haşlanmış karnabaharı sudan çıkararak, bunların çiçeklerini ufak dallarıyla birlikte küçük parçalara ayırın. Bunları teker teker önce bir çanak içinde una rnede kaşar peynirine sonra da çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra karnabaharı kızdırılmış ayçiçeği yağında her iki tarafı nar gibi pembeleşinceye kadar kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder