3 Ağustos 2012 Cuma
BARBUNYA PİLAKİ
MALZEMELER
400 GRAM KURU BARBUNYA
3 BÜYÜK SOĞAN
3 BÜYÜK DOMATES
1,5 BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 ADET HAVUÇ
4-5 BARDAK SU
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YARIM BAŞ SARIMSAK
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ
YAPILIŞI
Bir tencereye zeytinyağı ve küçük kesilmiş soğanları koyarak kavurun. Daha sonra dilimlenmiş havuçları ilave ederek 2-3 dk daha kavurun. Sonra bunlara doğranmış domatesleri suyu tuz ve toz şeker katarak kaynamaya bırakın. 10 saat soğuk suda bırakılmış süzülmüş 20 dk haşlanmış olan kuru barbunya fasülyelerini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve fasülyeler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış maydanozları üzerine serpin. Soğuk olarak servis yapın
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
barbunya pilaki tarifi,
barbunya pilaki yemeği,
RAMAZAN MENÜLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder