3 Ağustos 2012 Cuma

BARBUNYA PİLAKİ


MALZEMELER
400 GRAM KURU BARBUNYA
3 BÜYÜK SOĞAN
3 BÜYÜK DOMATES
1,5 BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 ADET HAVUÇ
4-5 BARDAK SU
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YARIM BAŞ SARIMSAK
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ

YAPILIŞI

Bir tencereye zeytinyağı ve küçük kesilmiş soğanları koyarak kavurun. Daha sonra dilimlenmiş havuçları ilave ederek 2-3 dk daha kavurun. Sonra bunlara doğranmış domatesleri suyu tuz ve toz şeker katarak kaynamaya bırakın. 10 saat soğuk suda bırakılmış süzülmüş 20 dk haşlanmış olan kuru barbunya fasülyelerini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve fasülyeler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış maydanozları üzerine serpin. Soğuk olarak servis yapın

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.