3 Ağustos 2012 Cuma
HAVUÇ PİLAKİ
MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
3/4 BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 ADET SOĞAN
1/2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
4 BARDAK SU
YARIM ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
TUZ
YAPILIŞI
Tencerede zeytinyağını kızdırıp halkalar halinde kesilmiş havuçları ve küçük doğranmış soğanları koyarak kavurun. Bir kahve fincanı suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Sonra havuçlara toz şeker ve tuz ile kalan sıcak suyu katın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar başka bir kap içinde haşlanmış olan pirinci katın. 5 dk pişirdikten sonra tabağa alıp üzerine kıyılmış maydanozu serperek servis yapın.
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
havuç pilaki tarifi,
havuç pilaki yemeği,
RAMAZAN MENÜLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder