29 Ocak 2012 Pazar

Soğan Döşemesi

Soğan Döşemesi

Malzemeleri-- 4 kişilik bir kilo taze soğan, bir adet kuru soğan, bir kahve fincanı Zeytinyağ, bir kahve fincanı pirinç, bir çay kaşığı kırmızı biber, yarım demet maydanoz.

Soğan döşemesinin yapılışı

Taze soğanları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra ince kıyalım,kuru soğanıda ince kıyıp ikisini de sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.Kavrulan soğanın yarısını tencereden alıp üzerine ayıklayıp yıkadığımız pirinci yayalım onun üzerinede ayırdığımız kavrulmuş soğanı yayarak bir kahve fincanı su ilave ederek kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirelim üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.