28 Ekim 2007 Pazar

Puf Böreği

Puf Böreği




Malzemeler

3 su bardağı un—1 su bardağı sıvı yağ—3 adet yumurta—tuz,biraz maydanoz—200gr.beyaz peynir.


Yapılışı

Un,tuz,yumurta ve sıvı yağ bir kaba alınarak iyice yoğrulur.Yoğurma işlemi bitince tezgahımıza biraz un serpelim ve hamurumuzu bir parmak kalınlığında açalım.-açtığımız yufkanın her tarafını yağlıyalım sonra üst üste katlayıp aynı hamuru tekrar açalım bu defa yufkamız daha ince olacak .Yufkayı bir bardak veya küçük tabak yardımı ile daire şeklinde keselim içlerine maydanozlu peynirden koyarak kızgın yağda kızartalım.

Kağıt bir peçete üzerinde yağını emdirerek servis edelim. Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.