Balkabağı Tatlısı
Malzemeler
1,5 kilo bal kabağı—1 çay bardağı su—1 su bardağı çekilmiş ceviz—3 bardak şeker.
Yapılışı
Kabakların kabukları soyulur dilimlenir ve iyice yıkanır.Tabanı geniş bir tencereye dizilir.üzerine şeker konur 1 çay bardağı su gezdirilir.kapağı sıkıca kapatılır ve kısık ateşte kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir.ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınıp ceviz ve fındıkla süslenir.Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder