Havuçlu Kek
Malzemeler
2 su bardağı toz şeker—5 adet yumurta—2 su bardağı rendelenmiş kek—2 su bardağı un—bir tutam tarçın—1 su bardağı dövülmüş ceviz içi—1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya.
Yapılışı
Derin bir kabın içerisine 5 adet yumurta kırılır 2 bardak toz şeker ilave edilir ve köpük köpük olana kadar çırpılır.daha sonra rendelenmiş havuç,un,kabartma tozu,vanilya,ceviz de katılarak iyice karıştırılır.Kek kalıbımızı yağladıktan sonra kek karışımı kalıba dökülür.175 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pişince fırından alınır soğumaya bırakılır .Soğuyan kek dilim dilim kesilip servis edilir.Afiyet Olsun...
8 Kasım 2007 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder