2 Kasım 2007 Cuma

Muzlu pasta

Muzlu pasta




Malzemeler

1 litre süt—1 su bardağı toz şeker—3 yemek kaşığı un—1 paket vanilya—2 adet muz—1 paket petibör bisküvi --1,5 yemek kaşığı margarin—




Yapılışı

Sütümüzü bir tencereye koyalım içine şekeri ve unu da ilave ederek sürekli karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirelim ve içine vanilyasını atıp tekrar bir iki karıştıralim.Daha sonra iseocaktan alalım ve ılınmasını bekliyelim ,ılınan sütlü malzemenin içine margarinimizi koyup mikser yardımı ile krema haline gelene kadar çırpalım.dikdörtken veya kare biçiminde bir borcama bir kat bisküvi dizelim üzerine malzememizden koyup onunda üstüne halka halka kesilmiş muzlarıdizelim.Bu şekilde bütün bisküviler bitene kadar kat kat işleme devam edelim.en üstüne kremamızın kalanını iyice yayarak buz dolabına koyalım. Soğuduktan sonra servis edelim.üzerini muz ile süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.