10 Kasım 2007 Cumartesi

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva



Malzemeler

1 su bardağı un—100gr.tereyağı—1 çay bardağı pekmez,1 çay bardağı iri kıyılmış fındık—1 su bardağı su—1 çay bardağı şeker.



Yapılışı

Pekmez,su ve şekeri bir kaba koyalım tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım.Diğer yanda ayrı bir kapta tereyağını eritelim içine un ve kıyılmış fındıkları ilave edelim,sürekli karıştırarak kısık ateşte kavuralım üzerine pekmezli karışımı azar azar ilave ederek 20 dakika pişirelim. Tencereyi ateşten alıp helvanın dinlenip ılınmasını bekliyelim.sonra elimizle ceviz büyüklüğünde koparıp şekil vererek servis tabağına dizelim üzerine kıyılmış fındık serpiştirelim. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.