13 Aralık 2007 Perşembe

Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası



Malzemeler

2 kilo yoğurt—2 su bardağı nohut—1 yumurta—3 su bardağı buğday—1 tatlı kaşığı nane.



Yapılışı


Buğday ve nohutu bir gece öncesinden ayrı ayrı kaplarda ıslatın.ertesi gün bol suyla yıkayıp yine ayrı ayrı haşlayın.Derin bir tencereye yoğurdu koyup mikser yardımı ile iyice çırpın üzerine haşlanmış nohut ve buğdayı ve tuzu ilave ederek bir taşım kaynatın.sonra ateşin altını kısın ve 10 dakika daha pişirin.Yumurtayı iyice çırpıp çorbaya azar azar ilave edin.Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alın üzerine bolca nane serperek tatlandırın. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.