21 Ocak 2008 Pazartesi

Kandil Simidi


Susamlı Kandil Simidi----

Malzemeler---- 1 Paket margarin------2 adet yumurta-- yarım kilo un--1 yemek kaşığı yaş maya---1 çay kaşığı dolusu mahlep---2 yemek kaşığı ılık su---yeterince susam.


Yapılışı--
Bir kabın içerisinde ılık su ile mayayı ezelim.Diğer tarafta derince bir kaba unumuzu koyalım içine yumuşamış yağ,erittiğimiz maya,1 yumurta,mahlep ve tuz konur.Bütün malzeme iyice karıştırılarak yoğurulur,hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir. Sonra hamurdan parçalar kopartılarak önce kalem gibi uzunlamasına yuvarlanır sonra iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir.

Bütün hamura aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülerek bolcada susam serpilerek orta ısılı fırında pembe renk alana dek pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.