7 Şubat 2008 Perşembe

Peynir Helvası

Peynir Helvası---

Malzemeler---Bir kilo taze tuzsuz beyaz peynir---yarım kaşık yağ---2 kaşık un--yeteri kadar şeker.

Yapılışı----Peynirimizi iyice yıkayıp bir kabın içerisine ufalıyalım.Tavamıza yarım kaşık yağımızı koyarak ateşe oturtalım,içine ufaladığımız peyniri ve 2 kaşık unuda ilave ederek devamlı karıştırmak suretiyle pişirelim,peynirimiz iyice eriyince içine şekerimizi ilave edelim. Şeker miktarını size bırakıyorum damak tadına ve sağlığınıza uygun bir miktar ayarlarsınız.Eğer pişen helvamız çok koyu olursa içine yarım bardak süt ilave ederek kıvamını buluruz. Helvamızı soğuk olarak servis edebiliriz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.