11 Mart 2008 Salı

Lahana Salatası

Mor Lahana Salatası


Malzemeler-- Bir adet küçük boy Mor Lahana---2 adet taze soğan---yarım çay bardağı dövülmüş Ceviz içi---3 çorba kaşığı Zeytinyağı--bir çorba kaşığı Limon suyu veya Nar ekşisi--tuz,Pul biber--Birkaç tane taze nane yaprağı.


Yapılışı--- Lahananın üzeri iyice yıkanır en üstteki kalın birkaç yaprak temizlendikten sonra,ortadan ikiye bölünür ve her iki parçasıda ince ince kıyılır,üzerine bir miktar tuz serpilerek elle ovmak suretiyle lahanalar yumuşatılır.Suyun altına tutularak tuzdan arındırılır.Diğer yerde soğanları temizleyip ince ince keselim.Derin bir kabın içine, Zeytinyağı,Limon suyu,Nar ekşisi ve tuzu koyarak karıştırıp sosumuzu hazırlıyalım.

Lahanayı bir servis tabağına yerleştirelim üzerine soğan ve ceviz içlerini ilave edelim ve hafifçe karıştıralım.Daha sonra hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek Nane yaprakları ile Süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.