26 Nisan 2008 Cumartesi

Acılı Sos

Fesleğenli acılı Sos

Malzemeler--2 adet orta boy Domates--Bir çay kaşığı Fesleğen --2 adet acı Kırmızı Biber- 3-4 diş Sarımsak--tuz.


Sosun yapılışı--Kırmızı Biberi ince ince kesip içine doğranmış sarımsaklarıda ilave ederek küçük bir tavada yağsız olarak 1-2 dakika öldürün.Sonra doğranmış Domatesleri ve Fesleğeni Bibere katarak,birazda tuz serpiştirerek kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirelim.Sosumuz tam kıvama gelince içine bir çorba kaşığı sızma Zeytinyağı katarak ateşten alalım.Makarna ve Et çeşitlerine bu sosu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.-

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.