Enginar--
Karaciğer ve Kalbin en iyi dostu olan Enginarın.Kanı temizlediğini,yorgunluğu giderdiğini,Zehirli maddeleri idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verdiği uzmanlarca açıklanmaktadır. Daha başka olarakta Enginarın Beyin yorgunluğunu geçirdiğini,kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini,üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, Şeker hastaları içinde faydalı olduğunu uzman açıklamalarından öğrenmekteyiz.
Şimdi tam mevsimi olan Enginarı bol bol tüketirsek bu faydalarından yararlanmış oluruz.Şimdi size vereceğim Enginar tarifi sağlığınız açısından çok yararlı olacaktır.
Malzemeler--4 adet Enginar--1 adet soğan--4 diş sarımsak--dere otu.
Çanak yapraklarına hiç dokunmadan saplarını soyup tuzlu ve limonlu suda Enginarı bekletelim.Bir tencereye su koyup kaynatalım,bu kaynıyan suya biraz limon suyu ve tuz ekleyelim.Enginarları,dörde bölünmüş soğanları ve sarımsakları da kaynayan suya ekleyip üzerinede biraz un serperek pişmeye bırakalım.Piştikten sonra Enginarları servis tabağına alarak üzerine bol dere otu ve sirke-zeytinyağ-limonsuyu karışımından dökerek servis edelim.
Sarımsaklı süzme yoğurda biraz zeytinyağı katarak karıştıralım. Enginarın yaprakları bu sosa batırılarak yendiğinde çok güzel bir tat alınır.Afiyet olsun
11 Nisan 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder