Tarator Sos--
Malzemeler--Bir su bardağı dövülmüş Ceviz içi---Yarım çay bardağı Tahin--3/4 su bardağı Limon suyu--3 diş dövülmüş Sarımsak--1 demet ince ince kesilmiş Maydanoz.
Sosun yapılışı--Bir kaba Ceviz içi,Sarımsak, Tahin ve bir fıske tuz koyarak iyice karıştırın.Limon suyunuda karıştırma işlemi devam ederken ağır ağır Tahinli karışıma ekleyin.Limon Suyunu iyice yedirdikten sonra Maydanozu ekleyip 1-2 kez karıştırıp küçük bir servis tabağına alarak Servis ediniz.Bu sosumuz 4 kişiliktir Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder