16 Eylül 2008 Salı

Şambalı Tatlısı

Bayram için sizlere bir kaç yeni tatlı tarifi vermeye çalışacağım.Her zaman olduğu gibi kolay ,leziz ve yapımında sizlerin fazla vaktinizi almıyacak tarifler seçtim. Şimdiden kolay gelsin.

Şambalı Tatlısının Malzemeleri---

2 su bardağı İrmik--1 su bardağı Yoğurt--1 su bardağı Tozşeker--1 paket kabartma tozu--1paket Vanilya--bir fincan badem--üzerini süslemek için bir miktar Hindistan Cevizi. Şerbet için-- 2 su bardağı su--3 su bardağı tozşeker--1 çay kaşığı limon suyu.


Şambalı Tatlısının yapılışı--

Derin bir kabın içerisine 2 bardak İrmiği boşaltalım ortasını havuz gibi açarak,bir bardak şeker,yoğurt,kabartma tozu ve vanilyayı İrmiğin içine koyarak iyice karıştıralım.(mikserle karıştırırsak daha iyi olur).

Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini yağlıyarak yaptığımız irmikli karışımı içine dökelim.Üzerine Bademleri dizip fırına verelim.Tatlımızın altı ve üstü pişince fırından alıp biraz ılınıncaya kadar bekletelim.


Diğer tarafta 2 bardak su ve 3 bardak toz şekeri ,limon suyunu

,birlikte kaynamaya bırakalım Şerbet kıvamını alınca soğuyan tatlımızın üzerine döküp üzerini kapatalım.Şerbeti çeken tatlıyı dilimleyerek üzerine Hindistan Cevizi döküp servis edelim. Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba

tatlı harika gözüküyor en kısa zamanda deniyeceğim elinize sağlık..

www.blogcu.com/anemonunmutfagi

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.