13 Ekim 2008 Pazartesi

Baharatlı Ekmekler

Baharatlı Ekmekler--

Malzemeler--Bir paket margarin--Bir çay bardağı sıvı yağ--bir çay bardağı yoğurt--Bir tatlı kaşığı toz şeker-- bir çimdik tuz--bir paket kabartma tozu--Susam-Çörek otu--Aldığı kadar un--bir çay kaşığı karabiber ve toz kırmızı biber.

Baharatlı ekmekçiklerin yapılışı--

Margarinimizi oda sıcaklığında yumuşatalım.İyice yumuşayan margarinin içine bütün malzemeleri katıp ,unu azar azar ilave edip orta yumşaklıkta bir hamur yoğuralım.İyice yoğurup kıvamını bulunca Limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde istediğimiz şekli vererek Fırın tepsisine dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim. Ilınan ekmekçikler servise hazır olmuştur.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.