24 Kasım 2008 Pazartesi

Et suyuna Şehriye Çorbası

Et suyuna Şehriye çorbasının malzemeleri

2 adet Domates--2 adet sivri biber--1 çay bardağı Şehriye--bir yemek kaşığı sıvıyağ--2bardak et suyu--2 bardak su--tuz,karabiber,kıyılmış 3-4 dal maydanoz--limon suyu(et suyumuz yağlı olduğu için ayrıca yağ konmamıştır isteğe göre birz tereağ ilave edilebilir..

Tarifi:Domateslerin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranır.Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp ince ince doğranır.Çorba tenceresine bir yemek kaşığı sıvı yağ konup domates ve biber yağda sotelenir.Üzerine 2 bardak et suyu ve 2 bardak normal su katılır:tuz,karabiber serpilerek kaynamaya bırakılır.

İyice kaynıyan suya Şehriye atılır yarım saat daha pişirildikten sonra sıcak olarak kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.