6 Aralık 2008 Cumartesi

Ispanaklı Kuzu Kavurma

Ispanaklı Kuzu Kavurma-

Malzemeler--Bir kilo Kuzu eti--bir yemek kaşığı tereyağ--3 diş Sarımsak--1 havuç--10 adet arpacık soğan veya 2 adet normal soğan--1 limon suyu--250 gr. Ispanak--bir su bardağı haşlanmış Nohut,tuz,pul biber,karabiber,bir çay bardağı sıcak su.


Ispanaklı Kuzu kavurmanın yapılışı--

Sarımsakları temizleyip bir çay kaşığı tuz ile havanda ezelim.Ispanağı ayıklayıp yıkayalım,Soğanları doğrayalım.Havucu yıkayıp kibrit çöpü gibi ince doğrayalım. Son olarakta etleri kuşbaşı doğrayıp yıkıyalım.

Tereyağını bir tencereye koyup eritelim içineEtimizi koyup bir iki çevirdikten sonra bir çay bardağı sıcak su ilave ederek iyice kavuralım.Sonra etimizin içine sırasıyla sarımsak,soğan,havuç,limon suyu,ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.Sora Nohut ve sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pişmeye yakın tuzunu ve biberini ilave edelim.. Yanına güzel bir pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.