Zerdeçallı İrmik Tatlısı
Malzemeler--500 gr. Yoğurt--500 gr.Toz şeker--6 yumurta--bir çay kaşığı Zerdeçal--1 çay bardağı döğülmüş Fındık veya Ceviz--500 gr. İrmik--150 gr.margarin--1 tatlı kaşığı karbonat--1 limon kabuğu rendesi-- Şerbeti--3 su bardağı su-- 1 limonun suyu--1 kilo toz şeker.
Zerdeçallı İrmik Tatlısının yapılışı--
Derince bir kapta 500 gr. toz şekerle birlikte yumurtalarımızı 10-15 dakika çırpalım.İçine Limon kabuğu rendesi,karbonat,yağ,fındık ve Zerdeçalı koyarak iyice çırpalım. Margarinle yağladığımız bir tepsiye karışımı dökerek 170 derece ısıda üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarmadan üzerine bir su bardağı sıcak su döküp 4-5 dakika bekleyip fırından alalım.Ilık tatlıya ılık şerbet dökerek soğumasını bekleyelim. Sonra dilim dilim kestiğimiz tatlımızın üzerini Hindistan cevizi ve döğülmüş fıstık ile süsleyip servis edelim.
Şerbetin yapılışı-- 3 su bardağı su ile 1 kilo toz şekeri kaynatıp indirmemize yakın yarım limon suyunu ilave edip Şerbeti hazırlıyabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder