14 Temmuz 2009 Salı

Pesto Sos



Makarnayı Pesto Sos ile denediniz mi?

Pesto Sosun malzemeleri 5 demet Fesleğen, 13 diş Sarımsak, bir su bardağı Zeytin yağı,yarım su bardağı Dolmalık Fıstık,az miktarda tuz.


Pesto Sosun yapılışı Fesleğenleri yıkayıp süzün.Sarımsakları temizleyin.Fesleğen,dolmalık fıstık ve sarımsakları mutfak robotuna koyun ve azar azar yağ ilave ederek 10-15 dakika püre haline gelene dek ezin. İçine isteğe göre rendelenmiş Permesan peyniride ilave edebilirsiniz.Hazırlanan sosu cam kavanozun içine dökerek kapağını sıkıca kapatalım.

Buzdolabında muhafaza edebiliriz. Marna,Pilav ve Salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.