17 Ağustos 2009 Pazartesi

Siyah Erik Dolması

Kurutulmuş Siyah Erik Dolması--


Malzemeleri-- 250 gr. kurutulmuş siyah erik, 250 gr. orta yağlı kıyma, yarım su bardağı pirinç, bir tutam tarçın,tuz,3 çorba kaşığı toz şeker, 40 gr. tereyağ.


Siyah Erik dolmasının yapılışı--

Kutulmuş erikleri 10 dakika ılıık suda bekletip iyice yıkayarak bir litre suda 15 dakika haşlayalım.( haşlama suyunu bir kenerda bekletin.)Kıymayı bir kaba alalım içine tuz,pirinç,tarçın koyarak yoğuralım.Haşlanan erikleri bıçakla yararak çekirdeklerini çıkaralım erğin içini kıymalı harçla dolduralım.Erikleri yayvan küçük bir tencereye dizelim aralarına tereyağımızı küçük küçük keserek koyalım erikleri haşladığımız sudan bir bardak erik suyunu üzerine dökerek kısık ateşte 5 dakika pişirelim.Sonra toz şekeride üzerine serperek kısık ateşte 30 dakika daha pişirip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.