12 Ağustos 2009 Çarşamba

Tahinli Çörek


Tahinli Çörek


Malzemeleri-- Bir su bardağı yoğurt, bir su bardağı un, bir su bardağı tahin, bir su bardağı şeker, bir su bardağı dövülmüş ceviz ve susam karışık,3 yumurta,bir kabartma tozu, 250 gr. margarin..

Tahinli çöreğin yapılışı

Bir kapta margarini eritip soğumaya bırakalım.Derince bir kaba un,kabartma tozu,yoğurt ve soğuyan yağ konarak iyice yoğurulur hamur kıvama gelince ikiye bölünerek ilk parçası merdane yardımı ile açılır ve bir kapta karıştırdığımız ceviz,şeker,tahinin yarısı açılan hamura sürülür ve rulo şeklinde sarılarak diğer hamura da aynı işlem yapılır hafif yağlanmış tepsiye konup üzerine yumurta sarısı sürülerek ,susamı da serperek 170 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.