10 Eylül 2009 Perşembe

Künefe

Künefenin malzemeleri

Yarım kilo kadayıf, 200 gr. tuzsuz dil peyniri, 200 gr. tereyağ, 2 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker, yarım limonun suyu


Künefenin yapılışı

Tereyağını eriterek kadayıfla birlikte iyice harmanlıyalım.Tabak büyüklüğünde bir tavaya 2-3 avuç kadayıf koyalım üzerine tuzsuz peyniri yayalım tekrar üzerini kadayıfla kapatalım ve üzerine sıkıca bastırıp ocakta her iki yüzünüde kızartalım.Künefenin her iki yüzününde kıpkırmızı olması gerekir.

Kızarmış künefemizi servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız şerbeti sıcak olarak dökelim.Fıstıkla üzerini süsleyip sıcak servis edelim..

Şerbetin yapılışı

Suyu ve şekeri bir tencerede 10-15 dakika kaynatalım ateşten almadan limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatalım.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.