11 Eylül 2009 Cuma

Kuru kayısı Tatlısı

Çok Lezzetli Kuru Kayısı Tatlısı

Kuru Kayısı tatlısı

Malzemeler- Yarım kilo kuru kayısı, yarım bardak şeker,bir çorba kaşığı susam,bir su bardağı ceviz (ikiye böünmüş olacak)bir rulo kaymak, yarım limon.

Kuru Kayısı tatlısının yapılışı-

Kayısıları iyice yıkayıp bir tencereye alalım içine yarım bardak şeker ,limon suyu ve 4 bardak su koyarak kaynatalım.Kaynıyan kayısıları yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakalım.

Soğuyan kayısıların herbirinin içine bir çay kaşığı kaymak ve yarım ceviz koyarak servis tabağına dizelim üzerine kalan şerbeti(kayısıları kaynattığımız şerbet) döküp susamda serperek servis edelim.

1 yorum:

Ev Yemekleri dedi ki...

Icine leziz Afyon Kaymagi da koyunca tadina doyulmaz kayisi tatlisinin.

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.