20 Aralık 2009 Pazar

Karnabahar Çorbası

Mevsimin Sebzesi Karnabaharın Çorbası


Malzemeleri- Sapları çıkarılmış küçük bir kase karnabahar, 3 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 3 su bardağı sıcak su, 2 çorba kaşığı tereyağ, tuz,karabiber. üzerine serpmek için Nane.


Karnabahar çorbasının yapılışı

Karnabaharı tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Süt ve unu bir kapta çırpalım. Bir tencereye suyu koyup ocağa oturtalım suyumuz kaynamaya başlayınca karnabaharları, unlu süt karışımını ilave edip yağını ,tuz,karabiberide katıp 6 dakika daha kaynatalım(devamlı karıştıralım ki top top olmasın) pişen çorbayı kaselere koyarak sıcak olarak servis edelim. üzerine nane veya reyhan serpebiliriz.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.