8 Ağustos 2010 Pazar

Sebzeli Kadın Budu Köfte



Sebzeli Kadın Budu Köfte
Malzemeler- Bir kilo köftelik kıyma, bir paket köfte harcı, 3 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 4 adet kıyılmış taze soğan, yarım demet kıyılmış dereotu, bir adet rendelnmiş havuç, yarım çay bardağı haşlanmış pirinç, 2 paket çıtır pane harcı, 4 adet yumurta,kızartmak için sıvıyağ.

Sebzeli Kadın Budu Köftenin Yapılışı
Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım sonra içine kıymanın yarısını ilave edip kavuralım.

Derin bir kaseye kalan kıymayı koyup içine kavurduğumuz kıymayıda ekleyip,köfte harcını,suyu,kıyılmış dereotunu,haşlanmış pirinci,taze soğanı,rendelenmiş havucu ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurulan köfte harcına şekil verip önce çırpılmış yumurtaya daha sonra çıtır pane harcına bulayıp kızartalım.Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını emdirelim. Daha sonra köftelerimizi servis tabağına yerleştirdiğimiz lavaş ekmeği üzerine alarak üzerini kırmızı biber,maydanoz ve taze soğanla süsliyelim arzuya göre patates püresi ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.