8 Ağustos 2010 Pazar

Sini Köfte

Sini Köftenin Yapılış


Malzemeler Bir kilo köftelik kıyma, bir paket sucuklu köfte harcı, 3 çay bardağı su, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 100 gr. irice çekilmiş ceviz.


Cevizli Sini Köftenin Yapılışı Derince bir kaseye kıymayı,sucuklu köfte harcını,suyu,ayçiçek yağını, ve dövülmüş cevizlerimizi koyarak iyice yoğuralım.

Bir fırın tepsisini yağlıyarak hazırladığımız köfte harcını tepsiye yayalım, üzerini elimizle bastırarak süsleyip bütün veya yarım olarak hazırlanan cevizleride üzerine ilave ederek 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.