Haydari malzemeleri--
2 su bardağı süzme yoğurt, bir su bardağı lor, 2 diş ezilmiş sarımsak, bir kahve fincanı zeytinyağ, bir çay kaşığı nane, 1/2 demet dere otu, tuz,1/2 çay kaşığı kimyon.
Haydarinin yapılışı--
Derince bir kapta yoğurt,lor,ezilmiş sarımsak,kimyon ,nane,zeytinyağ,dereotu ve tuz iyice karıştırılır. pürüzsüz bir hal alınca servis tabağına aktarılır üzeridereotu ile süslenir ve soğuk olarak servis edilir.
27 Kasım 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder