Ispanaklı ve Dereotlu Kurabiye
Malzemeleri : 2 su bardağı un, biraz su, 100 grm. tereyağ, bir tutam tuz, bir çorba kaşığı susam(üzeri için)2,3 dal dereotu, 2,3 yaprak ıspanak(yıkanmış ve çok ince kıyılmış) bir çay bardağı kaşar peyniri rendesi, bir yumurta sarısı üzerine sürmek için.
Ispanaklı kurabiyenin yapılışı : Suyu ve yağı karıştıralım içine unuda ilave ederek ateşe alalım ve hiç durmadan topaklanmaması için karıştıralım.2-3 dakika pişirip mutfak tezgahına alalım yoğurup üzerine nemli bir bez örterek 2 saat dinlendirelim.
Dereotu,ıspanak vekaşar peyniri ile dinlenen hamuru tekrardan yoğuralım.Sonra merdane ile açarak kurabiye kalıbı ile keselimve yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpeleyelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim. soğuduktan sonra servis tabağına alıp çayın yanında servis edelim.
21 Kasım 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder