21 Kasım 2011 Pazartesi

Ispanaklı ve dereotlu kurabiye

Ispanaklı ve Dereotlu Kurabiye

Malzemeleri : 2 su bardağı un, biraz su, 100 grm. tereyağ, bir tutam tuz, bir çorba kaşığı susam(üzeri için)2,3 dal dereotu, 2,3 yaprak ıspanak(yıkanmış ve çok ince kıyılmış) bir çay bardağı kaşar peyniri rendesi, bir yumurta sarısı üzerine sürmek için.

Ispanaklı kurabiyenin yapılışı : Suyu ve yağı karıştıralım içine unuda ilave ederek ateşe alalım ve hiç durmadan topaklanmaması için karıştıralım.2-3 dakika pişirip mutfak tezgahına alalım yoğurup üzerine nemli bir bez örterek 2 saat dinlendirelim.

Dereotu,ıspanak vekaşar peyniri ile dinlenen hamuru tekrardan yoğuralım.Sonra merdane ile açarak kurabiye kalıbı ile keselimve yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpeleyelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim. soğuduktan sonra servis tabağına alıp çayın yanında servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.