20 Kasım 2011 Pazar

Lezzetli krep yapmanın püf noktaları

Hanımlar krepiniz tutmuyor diye üzülmeyin bu püf noktalarını bilir ve uygularsanız çok leziz krepleri ikram edebilirsiniz.



l-Temel krep malzemeleri süt ,un ve yumurtadır.bu 3 malzemeyi derin bir kaseye alıp çırpma teli ile 4,5 daki,ka köpük köpük olana dek çırpalım.


2-Teflon bir krep tavasını yağlayıp ısıtalım(sıvı yağ ile) ısınan tavaya bir kepçe krep hamurunu tavanın ortasına döküp tavayı hafifçe sallıyarak hamuru yayın.


3-Hamur tüm tavaya yayılınca kısık ateşte ön ve arkasını pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.