27 Kasım 2011 Pazar

Piyaz

Piyaz--

Malzemeleri--2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, bir çay bardağı zeytinyağ, bir demet taze soğan, bir adet kuru soğan, 1/2 demet maydanoz, bir limonun suyu, 2 çorba kaşığı sirke, tuz,karabiber,pul biber,kuru nane,zeytinve katı pişmiş bir yumurta.

Piyazın yapılışı--- Haşlanmış fasülyeyi bir kaba alalım soğanı piyaz doğrayıp tuzla ovalım ve fasülyeye katalım sonra taze soğanı ve maydanozu ince kıyıp onuda fasülyeye katalım iyice harmanlıyalım başka bir kapta yağ ve limon suyunu çırpıp fasülyenin üzerine dökelim iyice karıştırıp servis tabağına alalım üzerine haşlanmış yumurta,pul biber ve zeytinle süs yapıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.